Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Απλήρωτοι παραμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο πρόβλημα

Η εξάπλωση των επισχέσεων σ΄ όλα τα Νοσοκομεία της χώρας έφερε το Υπουργείο Υγείας σε κατάσταση παραζάλης.
Οι ένοικοι της Αριστοτέλους πίστευαν ότι οι γιατροί, στεγνώνοντας οικονομικά, θα εκλιπαρούσαν να υπογραφεί γρήγορα-γρήγορα μιά κλαδική σύμβαση στα μέτρα Τσούκαλου για να εισπράξουν τις εφημερίες τους. Αντί για αυτό προέκυψε μιά άνευ προηγουμένου εξέγερση με αποτέλεσμα να κλείσουν τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας.
Στις 22 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Καλογερόπουλος έστειλε εσπευσμένα στους Διοικητές την πυροσβεστική εγκύκλιο που σας επισυνάπτω και τους καλεί να πληρώσουν από τα διαθέσιμα τις εφημερίες Δεκεμβρίου. Για να κρατήσει πισινή προσθέτει στην εγκύκλιο και μιά τελευταία παράγραφο για "τους νομικούς περιορισμούς ως προς την επίσχεση, ειδικότερα για ορισμένες κατηγορίες όπως οι ειδικευόμενοι". Τι το ΄θελε, αφού στις 19 Μαρτίου είχε στείλει άλλη επιστολή στην οποία έγραφε τα ακριβώς αντίθετα;
Πάντως στο Βενιζέλειο ο Σύλλογος Ειδικευομένων πήρε πρωτοβουλία και επισκέφθηκε την Παρασκευή τον εισαγγελέα Ηρακλείου, εκθέτοντάς τους λόγους που προβαίνει σε επίσχεση τόσο από το τακτικό ωράριο, όσο και από τις εφημερίες. Ο Εισαγγελέας τους είπε ότι η πράξη τους είναι σύννομη και πλέον δεν υπάρχει ειδικευόμενος ούτε για δείγμα στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: