Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Πήλινα αγγεία 45.000 ετών στο Άργος

Δυστυχώς, πάντοτε υπάρχουν ειδήσεις, πολύ σημαντικές, που "περνάνε στα ψιλά". Στην εποχή της ανοικτής πληροφόρησης, οι διαχειριστές των ειδήσεων καταφέρνουν...να "θάβουν" πολύ σοβαρές εξελίξεις, που θα μπορούσαν ακόμη και να αλλάξουν, έστω λίγο, την πορεία των εξελίξεων και κυρίως τη σκέψη των ανθρώπων.
Μια από αυτές αφορά το βάθος της ιστορίας των ελλήνων.
Πληροφορήθηκα, οπωσδήποτε καθυστερημένα, ότι τα αρχαιότερα πήλινα αγγεία του κόσμου ανακαλύφθηκαν στο Άργος. Η ηλικία τους ξεπερνά τα 45 χιλιάδες χρόνια και όσο απίστευτο και εάν ακούγεται το γεγονός πιστοποιήθηκε παγκοσμίως από τους πλέον έγκριτους αρχαιολόγους.
Βεβαίως, ουδείς γνωρίζει ακόμη και στη χώρα μας, που ανακαλύφθηκαν, ποιος είναι ο πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, σε ποιο πολιτισμό ανήκουν κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλήρη στοιχεία της αρχαιολογικής ανακάλυψης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Report" και δημοσιοποιήθηκαν από τον αρχαιολόγο Βάγγέλη Μπεξή.
Πολύ περισσότερο κανένα τουριστικό γραφείο δεν κατευθύνει επισκέπτες στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν προσκαλεί επισκέπτες από το εξωτερικό, όπως θα όφειλε και γενικώς με κανένα τρόπο η χώρα δεν εκμεταλλεύεται ένα τόσο μεγάλης σημασίας γεγονός.
Τραγικά πράγματα στη χώρα του περίπου, που όλα τελούν υπό αίρεση και τίποτε δεν είναι σαφές και δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: