Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Να ανταποκριθούμε τουλάχιστον στο μπουκοτάζ του φρέσκου γάλακτος

Να μην καταναλώνουν φρέσκο γάλα από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου καλούν τους πολίτες 20 καταναλωτικές οργανώσεις, με στόχο να αναγκάσουν τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές, που βρίσκονται σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Εναλλακτικά προτείνουν την κατανάλωση άλλων τύπων γάλακτος, όπως το εβαπορέ, με το οποίο τις προηγούμενες δεκαετίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων.
Οι λεπτομέρειες για το νέο μποϊκοτάζ θα ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες, με κοινή συνέντευξη τύπου των καταναλωτικών οργανώσεων και σχετικές ανακοινώσεις στον Τύπο.
Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια των καταναλωτικών οργανώσεων να επηρεάσουν την αγορά οργανώνοντας και χρησιμοποιώντας την καταναλωτική δύναμη.
Η πρώτη αφορούσε τα ζυμαρικά, ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως το ερχόμενο Σάββατο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού ήταν σχετική και μάλλον δεν προκάλεσε ανατροπές στην αγορά ζυμαρικών. Το καταναλωτικό κίνημα όμως φαίνεται να οργανώνεται, να ενώνει τις δυνάμεις του και σε κάθε περίπτωση να μπαίνει σε λογική παρέμβασης στην αγορά, που σύμφωνα με όλες τις πλευρές κινείται σχεδόν ανεξέλεγκτα.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι, αλλά η ένταση και συχνότητά τους θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση των καταναλωτών.Σε κάθε περίπτωση, όμως, όσοι διαμαρτύρονται για τις τιμές και την ακρίβεια δεν έχουν καμία δικαιολογία αποχής από τέτοιες ενέργειες.

3 σχόλια:

POLEMISTHS είπε...

Σε ενημερώνω ότι απο τις 10 Μαρτίου έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια μια ομάδα bloggers για τριήμερη ολική αποχή απο το γάλα απο 9-11 Ιουνίου.

Λεπτομέρειες θα βρείς στο

http://greek-warrior.blogspot.com/

αν θες να δηλώσεις ευμμετοχή.

zalmoxis είπε...

Και καθόλου γάλα,ακόμη καλύτεερα...

Δημήτρης είπε...

Καλημέρα!

Σας παραθέτω αυτούσια μια πρόταση - σκέψη που διατύπωσα στο blog μου: http://matziris.blogspot.com και σας προσκαλώ σε δημιουργικό διάλογο ώστε να οργανώσουμε την επόμενή μας κίνηση.


Παρασκευή, 6 Ιούνιος 2008
Μας κοροϊδευουν...
Πριν λίγες μέρες ο γαλατάς της γειτονιάς μου ανακοίνωσε πως "πέφτουν οι τιμές"!!!

Μάλιστα! "3% μείωση στη τιμή του γάλατος ανακοίνωσε η ΔΕΛΤΑ!"

Έσπευσαν μάλιστα όλες οι κ....φυλλάδες, έντυπες και μη, να ανακοινώσουν το γεγονός!

Πώς γίνεται να ξεχνάμε όλοι την εταιρία που ξεκίνησε και επέβαλλε το ξέφρενο ράλι στις τιμές του γάλατος και όχι μόνο!

Ας μη ξεχνάμε ότι η "ΔΕΛΤΑ", επί προεδρίας του κ. Δασκαλόπουλου, νυν προέδρου του ΣΕΒ, ήταν η πρώτη εταιρία που ξεκίνησε τις παράλογες αυξήσεις και στην ουσία τις επέβαλλε, μιας και είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κλάδο της.

Θα πρότεινα λοιπόν, το επόμενο μποϋκοτάζ να είναι κατά της ΔΕΛΤΑ, να είναι διαρκείας και να σταματήσει μόνο όταν η ΔΕΛΤΑ κατεβάσει τις τιμές της σε αποδεκτά επίπεδα.

Κάτι τέτοιο θα αναγκάσει και τις άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν και πιστεύω να πετύχουμε την πρώτη ουσιαστική μας νίκη.


Περιμένω σχόλια και προτάσεις.